W dzisiejszych czasach, gdy większość ludzi prowadzi siedzący tryb życia, ich metabolizm zwalnia.. Jest na to doskonały sposób! Błonnik lniany, który wzbogaca nasz pokarm i podwyższa jego wartość zdrowotną! Błonnik lniany dodany do produktów spożywczych zdecydowanie wpływa na poprawę ich cech technologicznych. Jest produktem w pełni naturalnym, wytwarzanym z nasion lnu, więc nie wpływa negatywnie na nasz układ trawienny. Zawiera on w sobie składniki bardzo ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu, między innymi: witaminę E, białko, lecytynę, fitohormony oraz antyoksydanty. Błonnik jest probiotykiem przyczyniającym się do rozwoju mikroflory jelitowej, a dodany do potraw, łatwo pęcznieje, zmniejszając uczucie głodu oraz tworząc delikatny, łagodzący trawienie żel. Osoby odchudzające się i dbające o linię powinny wpoić sobie dobre nawyki żywnościowe i wzbogacić swoją dietę o dodatkową suplementację.