Stół ze stali nierdzewnej to podstawowy rodzaj umeblowania każdej kuchni. Stół tego typu można znaleźć w pomieszczeniach kuchennych restauracji, przetwórni żywności, firm cateringowych, cukierni i wielu innych. Stół ze stali nierdzewnej to produkt cenione firmy Eurostal, zapewniającej zaopatrzenie dla wszelakiego typu gastronomii. Stół ze stali nierdzewnej może mieć różną wielkość blatu – po to, aby mógł przy nim pracować jeden człowiek, lub więcej osób (obok siebie lub z dwóch stron). Wszystko zależy od rozplanowania wnętrza kuchni. Materiał, z jakiego wykonany jest stół, jest przede wszystkim bardzo trwały, odporny na zarysowania i wszelakie czynności jakie są na nim wykonywane. Mnie przyjmuje on jakichkolwiek barwników z owoców i warzyw, przez co nawet po wielu latach wygląda świetnie. Stal nierdzewne ma jeszcze jedną, ogromną zaletę – bardzo łatwo się ją czyści, przez co stuprocentowa ochrona przed bakteriami może być zachowana przez cały czas pracy kuchni, co jest szczególnie ważne dla bezpieczeństwa serwowanych posiłków.